Wat?
SSL is een manier om het internetverkeer tussen je website en je bezoekers te versleutelen.
Communicatie over het internet is normaal gesproken openbaar. Alles wat over het internet gaat, kan worden onderschept. Met een SSL-certificaat versleutel je het verkeer van en naar je site, waardoor derden geen van de verstuurde gegevens meer kunnen inzien.

Waarom?
Een belangrijk onderdeel van SSL is dat je kunt zien wie de eigenaar van een site is. Dit heet identiteitscontrole of validatie. Validatie zorgt ervoor dat niet elke website zich zomaar kan voordoen als (bijvoorbeeld) de bank waar je internetbankiert.

Een certificaat is het bewijs dat je de validatie met succes hebt doorstaan. Je website krijgt een officieel digitaal certificaat, dat is ondertekend door een onafhankelijke derde partij, de Certificate Authority (of CA). Door dit certificaat kunnen je bezoekers zien dat hun gegevens veilig zijn, waardoor je site vertrouwen uitstraalt.

Volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens dien jij als beheerder de persoonsgegevens van je bezoekers te beveiligen, om internetfraude te voorkomen. De Nederlandse overheid erkent dit en adviseert daarom gebruik te maken van SSL-certificaten.

De belangrijkste zaken op een rijtje:
•Met SSL wordt het internetverkeer tussen je site en je bezoekers afgeschermd en beveiligd.
•Google ‘straft’ websites zonder SSL-certificaat door ze minder hoog in de zoekresultaten te plaatsen.
•De Wet Bescherming Persoonsgegevens verplicht je om de persoonsgegevens van je bezoekers te beveiligen.
•SSL biedt zichtbare beveiliging in de browser, waardoor je website vertrouwen uitstraalt.
•Bij de certificaten die Quatro media aanvraagt wordt gebruik gemaakt van een sterke 4096-bits encryptie.
•Bezoekers krijgen geen browser-waarschuwingen meer vanwege een onveilige verbinding of certificaat.
•Voor webshops kan een SSL-certificaat leiden tot meer transacties, vanwege een vertrouwde omgeving.
•Een SSL-certificaat verzekert je automatisch tegen internetfraude door een fout van de Certificate Authority.